Как работи?

От локализирането и наемането на SHAREASCOOT скутера до прекратяването на наемът му след това, ние сме изложили всичко, което трябва да знаете тук.

Настройката е бърза, така че за нула време ще се возите на първия си скутер!

Свали приложението SHAREASCOOT

за iOS или Android

Регистрирай се, като следваш стъпките в приложението!

*необходими са валидни ЛК, Шофьорска книжка и Кредитна карта

Изчакай потвърждение на регистрацията от екипът на SHAREASCOOT

Локализирай най-близкия до теб (или който поискаш) SHAREASCOOT скутер, запази го за период до 15мин (времето за което да се придвижиш до SHAREASCOOT скутерът)

След като стигнеш до SHAREASCOOT скутерът натисни бутона „ Отключи“ – в рамките на до 20 секунди таблото на SHAREASCOOT скутерът ще светне и индикацията (стрелката) за гориво ще се вдигне.

След това натиснете Жълтият бутон от лявата страна на SHAREASCOOT скутерът, като по този начин ще отключите седлаката.

Повдигнете седалката и в багажното отделение ще намерите каска размер М или L, както и ключ, с който да отключите багажният куфар.

В багажния куфар ще намерите допълнителна каска размер М или L за пасажера (ако има такъв).

След, като заключите багажният куфар (ако сте имало нужда от допълнителна каска) може да стартирате SHAREASCOOT скутерът.

След като приключите с Вашето пътуване и SHAREASCOOT скутерът се намира в Зоната на обслужване, слезте от SHAREASCOOT скутерът и го поставете на стойка/степенка!

*моля бъдете сигурни, че сте паркирали SHAREASCOOT скутерът на позволено място за паркиране, без да пречи на движението на автомобили и пешеходци, не се намира в частен имот или на паркинг на заведение, магазин и др, или в парк или на което и да е място, където е забранено паркирането на МПС.

За да спрете двигателя натиснете и задръжте за 3 секунди хромирания бутон намиращ се над жълтият бутон под лявата ръкохватка и двигателят ще спре.

Отворете с жълтия бутон багажното отделение под сделката и поставете каската вътре.

Ако сте ползвали втора каска ( за пасажер) моля поставете втората каска в Багажният куфар, след което го заключете и поставете ключа в багажното отделение под седалката при първата каска.

От приложението SHAREASCOOT изберете бутона Прекратяване на наем и Вашата наемна сесия ще бъде закрита, като по мейл ще получите  разписка за изминатите км, минути и цена на наема.