Често задавани въпроси

Можете да се регистрирате безплатно тук.

За да се регистрирате е необходимо да имате навършени 18 години и да притежавате валидно свидетелство за управление на МПС, минимум категория „М“ или категория “В“.

Също така е необходимо да имате  валидна кредитна карта, както и имейл адрес и смартфон.

Към регистрацията ще Ви помолим да ни изпратите снимана шофьорската Ви книжка, Лична карта (предна и задна страна), както и актуална снимка на себе си / селфи.

Нашите SHAREASCOOT скутери принадлежат към клас AM на превозните средства, съгласно европейското регулиране на свидетелствата за управление.

Това означава, че можеш да ги управляваш със стандартното свидетелство за управление на автомобили от категория “В”. А

ко твоето свидетелство за управление е издадено извън България. Няма проблем. Приемаме всички свидетелства за управление.

Лесно е. Едно от ключовите предимства на скутера е, че можете да паркирате почти навсякъде, стига да не е в противоречие на закона.

Поради малкия размер на скутера обикновено ще намерите място за паркиране точно пред желаната дестинация. Можете също така да паркирате SHAREASCOOT  скутера в границите на синя и зелена зона безплатно.

Това, което трябва да знаете е актуална информация за местата, на които паркирането е забранено, като зони за товарене, места за паркиране запазени за инвалиди, гаражни входове, както и местата за паркиране със служебен абонамент.

Също така, не можеш да паркирате SHAREASCOOT скутери на частни паркинги или гаражи.

Ще откриеш модерна каска, размер L в отделението за съхранение под седалката на всеки SHAREASCOOT скутер, а каска размер М – в багажният куфар.

Каските регулярно се почистват и поддържат от нашия сервизен екип. И разбира се, можете да ползвате и собствена каска 😉

Просто е – ползвайте SHAREASCOOT скутера докато наемът достигне равнището на дневният неаем – 59 лв. След това начислението на Вашият наем спира автоматично, така че не е нужно да се притеснявате за нищо повече.

И най-доброто: Целодневният наем е валиден за 24 часа, а не само един календарен ден.

Важно: Целодневният наем е валиден за едно пътуване с едно превозно средство. Това не включва промени в превозните средства. Също така, ако завършите наем и започнете нов на същия скутер, това не се брои за дневен наем, а за два отделни наема.

Разбира се ако искате да позлвате SHAREASCOOT скутерът за по дълъг период може да го направите, като предврително се свържете с нас на +359 884 133 330 или на info@shareascoot.bg.

SHAREASCOOT скутерите имат сключена задължителна застраховка Гражданска отговорност, която в случай на инцидент покрива щетите причинени на другото превозно средство.

Всички виновно причинени щети върху SHAREASCOOT скутера или пасажерите или трети лица (пешеходци и др.) са Ваша лична отговорност.

Молим Ви да ползвате SHAREASCOOT скутерите отговорно и с мисъл за другите участници в движението.За повече подробности относно застраховката и отговорността вижте нашите общи условия.

Не е нужно да се притеснявате, тъй като нашият сервизен екип се грижи регулярно за батериите на SHAREASCOOT скутерите.

Изразходената от Вас енергия е включена в наема и не се таксува допълнително.

Ако енергията Ви привършва бихте могли да прекратите наемната сесия и да започнете нова на друг SHAREASCOOT скутер.

SHAREASCOOT е услуга за споделяне – това означава, че няма станции.

Mожете да наемете SHAREASCOOT скутер където го намерите. Нашата Зона на обслужване обхваща всички централни градски части.

Вижте зоната за обслужване тук.

Само стартирането и приключването на наема е ограничено до „зона обслужване“.

Можете да ползвате SHAREASCOOT скутерите навсякъде в града и дори да паркирате (като изполвате функицята Паркинг от Приложението) но приключването на наемната сесията трябва да бъде в Зоната на обслужване.

Не е разрешено SHAREASCOOT скутерите да напускат „Зоната на ползване“. Разбира се това може да се случи след като предварително сте уведомили и получи разрешение от нашите служители на +359 884 133 330.

Абсолютно забранено е управлението на скутери 50сс по магистрали!

Въпреки че нашият сервизен екип непрекъснато обикаля из града, за да гарантира, че SHAREASCOOT скутерите са в перфектно състояние, метеоролигичните условия не винаги ни улесняват.

Ако някога забележиш Shareacoot-er в спешна нужда от почистване, моля извикайте ни на помощ на +359 884 133 330 или на info@shareascoot.bg

В случай, че се нуждаеш от това (при проверка от контролните органи), в багажното отделението за съхранение под седалката на всеки SHAREASCOOT скутер, ще намериш документите за регистрация, които може да ти бъдат необходими.

Просто кликнете върху бутона „Сигнал за повреда“ в прозореца за наемане на Приложението.

В случай на сериозни повреди, които могат да повлияят на безопасността на шофирането, моля свържeте се директно с нас на +359 889 496 500

В Приложението при натискане на бутон История ще видите историята на вашите наеми/пътувания, като в края на всеки месец ще получите разписка на мейла, с който сте се регитрирали.

Фактурирането обикновено се изпълнява на месечна база. Това означава, че при Ваше желание може да получите фактура за вашите наеми през първи дни на следващия месец.

Ако имате нужда от фактура моля да ни уведомите своевременно на +359 889 496 500 или на info@shareascoot.bg

Ние не обичаме многото ограничения и правила, така че има само три неща, които трябва да имате предвид:

1) за да управлявате Shareacoot скутер трябва да имате валидна регистрирация при нас;

2) категорично са забранени алкохол и наркотици по време на шофиране (прилагаме ниво на алкохол от 0.0‰);

3) Бъдете любезни към нашите SHAREASCOOT скутери, както и към останалите участници в движението. Насладете се на слънцето и остави задръстванията на другите 😉

За повече подробности, виж нашите общи условия.

Ако имаш въпроси за нашите скутери, обърни внимание на нашите страници с инструкции.

За повече подробности, виж нашите общи условия.

Ако имаш въпроси за нашите скутери, обърни внимание на нашите страници с инструкции.

Ако там не откриеш търсената информация,свържи се с нас директно на FAQ@shareascoot.bg